Antti Kämäräinen on laajentamassa kotisirkkojen kasvatusta uusiin, isompiin tiloihin. Niissä voi tuottaa jopa tuhat kiloa sirkkoja kuukaudessa.

Oulaistelaisen Antti Kämäräisen autotallissa kantautuu vaimeaa siritystä suljettuje ovien takaa. Kun oven avaa ja astuu sisälle pieneen varastohuoneeseen, on meteli jo sen verran kova, että korvissa suorastaan soi.

Kämäräinen on muuttanut autotallinsa viisineliöisen varastohuoneen sirkkakasvattamoksi. Muovisissa laatikoissa on niin monia tuhansia kotisirkkoja, ettei hän edes lähde arvailemaan niiden todellista määrää.

Minikokoisen sirkkalansa Kämäräinen perusti marraskuun alussa.

”Luin lehdestä juttua kotisirkoista, ja samana iltana kysyin vaimolta, että pitäisikö alkaa rakentaa tiloja, kun se ei paljoa vaadi”, Kämäräinen muistelee.

Vaimo ei vastustellut, joten Kämäräinen alkoi heti hommiin. Alkutuottajaksi ryhtyminen sujui sukkelasti, sillä Kämäräinen työskentelee yrittäjänä siivousalan firmassa, eikä hänellä ollut siis korkeaa kynnystä yrittäjyyteen heittäytymiseen.

Kämäräinen tyhjensi sopivan tilan autotallistaan, rakensi tiiviin väliseinän ja asensi mahdollisuuden poistoilman säätämiseen.

Kun kaikki oli kunnossa, Kämäräinen otti yhteyttä Finsectiin, jonka kautta hän sai ensimmäiset sirkkansa. Tulevaisuudessa hän myös myy tuottamansa sirkat hyönteismaatalouteen erikoistuneelle yritykselle.

 

Lue koko juttu täältä.