Yksi puhutuimmista ruokamullistuksista on täällä. Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppoihin. Uutuus on saanut nimekseen Fazer Sirkkaleipä . Ensimmäiset käsin leivotut Sirkkaleivät tulevat myyntiin 11 pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoon perjantaina 24.11.

HOK Prismat

1                    Prisma Jumbo, Vantaa
2                    Prisma Viikki, Helsinki
3                    Prisma Kaari Kannelmäki, Hki
4                    Prisma Sello, Espoo
5                    Prisma Iso Omena, Espoo
Varuboden 
6                    Prisma Kirkkonummi

Pääkaupunkiseudun K-kaupat

7                    KCM Myyrmäki, Vantaa
8                    KCM Sello, Espoo
9                    KCM Iso Omena, Espoo
10                  KCM Easton, Helsinki
11        KSM Kamppi, Helsinki

 

Hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö, joka on rantautumassa myös Suomeen. Fazer on kesästä saakka valmistellut hyönteisleipää ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin. Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa yllättäen 1.11.2017.

”Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki”, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström hehkuttaa.

”Suuren leipätutkimuksen* mukaan hyvä maku, tuoreus ja kotimaisuus ovat tärkeimmät leivän valintakriteerit. Suomalaiset ovat tunnetusti myös kokeilunhaluisia ja Fazer Sirkkaleipä on helppo tapa tutustua tulevaisuuden ruokaan. Myös vähittäiskauppa kertoi oitis ottavansa sen valikoimiinsa”, Hellström jatkaa.

Tällä hetkellä sirkkajauhoa ei vielä ole riittävästi saatavilla valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Tavoitteena on, että Fazer Sirkkaleipää on seuraavassa aallossa myynnissä kaikissa Suomen 47 Fazer myymäläleipomossa.

Yhdessä uutuusleivässä on 70 kotisirkkaa

Sirkkaleivässä kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia. Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia”, Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov toteaa.

”Ihmiskunta tarvitsee uusia ja kestäviä ravinnonlähteitä. Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat Pohjoismaista positiivisimmin hyönteisiin**. Odotamme suurella mielenkiinnolla, miten uutuusleipämme otetaan vastaan”, Sibakov sanoo innostuneena.

 

Lue koko juttu täältä.