Hyönteisruoka on yksi kulinarismin tuoreimmista trendeistä. Euroopassa Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joka on hyväksynyt hyönteisten myymisen ruoaksi. Aasiassa hyönteisruoka on ollut osa arkipäivää jo varsin pitkän aikaa. Tähän tähdätään nyt myös meillä.

Viking Line lisää laivojensa valikoimiin kevääksi menun, joka sisältää hyönteisiä. Tulevaisuuden ruokia esittelevä Future food -menu on tarjolla yhtiön laivoilla huhtikuusta lähtien. Menussa hyönteiset ovat oleellinen osa ateriaa. Kolmen ruokalajin menu maksaa 49 euroa.

Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholmin mukaan menua kokeillaan, sillä Viking Line haluaa kokeilla uusia vaihtoehtoja ja hyönteiset ovat ympäristöystävällinen ja luonnonmukainen proteiininlähde.

– Hyönteisten käyttö elintarvikkeina jakaa toki vielä tässä vaiheessa mielipiteitä, ja laivoillamme on luonnollisesti kampanja-ajan tarjolla myös perinteisempiä makuelämyksiä, Lindholm toteaa tiedotteessa.

Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista. Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä. Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.

Menu on tarjolla laivoilla 5.4.–31.5.

 

Lähteet: täällä, täällä ja täällä