Uppopaistetut jauhomadot

Etusivu Foorumit Hyönteisruokareseptejä ja ohjeita Matoreseptit Uppopaistetut jauhomadot

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Juhana 2 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #183

    Juhana
    Ylläpitäjä

    Valmista jauhomadoista herkullinen ateria illanistujaisiin tai sunnuntaipöytään.

    Ainekset:

    1 rasia salmonellavapaita jauhomatoja eläinkaupasta, noin 20-30 kpl

    500 ml rypsiöljyä

    1/2 dl vehnäjauhoja

    Ripaus suolaa, hyppysellinen pippuria

    1. Siirrä jauhomadot puhtaaseen astiaan ja ruoki niitä vehnäjauholla pari kolme päivää ennen paistamista. Näin niiden suolisto puhdistuu.

    2. Voit halutessasi pitää matoja noin kymmenen minuutin ajan jääkaapissa ennen käsittelyä. Siten niiden liikkeet hidastuvat, ja niitä on helpompi pyöritellä jauhoissa.

    3. Kuumenna 3 dl rypsiöljyä. Varmista sopiva lämpötila ensin yhdellä madolla. Jos öljy on tarpeeksi kuumaa, ruskistuminen alkaa heti. Valmista samalla vehnäjauhoseos.

    4. Kierittele madot vehnäjauhossa, paista noin kymmenen matoa kerralla. Pari minuuttia riittää ruskean ja rapean kuoren saamiseksi.

    Nautitaan hyvässä seurassa thai-maustetun riisin ja raikkaan salaatin kera. Makoisia naposteluhetkiä!

    Ps. Suomessa hyönteisiä ei saa myydä ihmisten ravinnoksi, mutta itse kasvatetut, vehnäjauholla ruokitut jauhomadot lienevät melko turvallinen kokeilu.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.