Forum

Kuinka moni on valmis syömään hyönteisiä?  

  RSS

Robert Ramstedt
(@fr0g1)
Active Member
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 5
24/09/2017 10:11 pm  

Vegaaneja on se muutama prosentti, lakto-ovo-vegejä tuplasti, mutta kuinka moni ihmisistä on Suomessa valmis syömään hyönteisiä? Olisiko tästä jo jotain tutkimusta?


Quote
RavintoKokki
(@ravintokokki)
Member Moderator
Joined: 2 vuotta ago
Posts: 7
09/10/2017 9:33 am  

"Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kyselytutkimukseen vastanneista puolet ostaisi hyönteisruokaa, jos sitä saisi kaupasta."

Suomalaiset ovat kiinnostuneita hyönteisistä ruokana. Tämä käy ilmi Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kyselytutkimuksesta. Kyselyyn vastasi 585 suomalaista.

Jopa 70 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista ilmoittaa olevansa kiinnostunut hyönteisruuasta.

Puolet ostaisi hyönteisruokaa, jos sitä olisi kauppojen hyllyillä. Kolmannes vastaajista on jo maistanut hyönteisruokaa.

Suomalaisten asenne hyönteisruokaa kohtaan on verrokkimaita myönteisempi, kerrotaan Turun yliopiston tiedotteessa.

Ruotsalaisten keskuudessa hieman alle 40 prosenttia on kiinnostunut hyönteisruuasta. Tsekeissä osuus on 30 prosenttia ja Saksassa 25 prosenttia.

https://yle.fi/uutiset/3-9357474


ReplyQuote
Wellu
(@vellu)
Member Admin
Joined: 3 vuotta ago
Posts: 29
16/10/2017 7:31 pm  

Kiinnostus eettistä ja ekologista ruokaa kohtaan kasvaa jatkuvasti ja puhumattakaan siitä ettei hyönteisravintoa parempaa ratkaisua ylikansoittumiseen ja nälänhätään tuskin löydykkään.


ReplyQuote
Wellu
(@vellu)
Member Admin
Joined: 3 vuotta ago
Posts: 29
10/02/2018 8:06 pm  

Avoimuus kokeilla syödä hyönteisiä riippuu myös hyvin vahvasti esitystavasta. Elävää matoa ei kovin moni olisi valmis syömään mistään hinnasta, mutta jos ne on jauhettu lihapulliksi ja tarjoiltu isoäidin kastikkeen kanssa, niin heti soi eri ääni kellossa.


ReplyQuote
Share:
  
Working

Please Login or Register