Kotkan tilanne näyttää synkältä. Nuorisotyöttömyys on lähes huipussaan, yritykset lähtevät muualle, tonttien arvo putoaa ja infrastruktuuri rapistuu. Kunta velkaantuu ja vanhenee vähitellen. Nyt on selkeästi uudistusten aika.
Mielestämme Suomen kasvava hyönteisravinto-buumi tarjoaa tähän ratkaisun. Me aiomme tehdä Kotkasta Suomen suurimman hyönteistalouden keskittymän! Täällähän onkin sille jo täydelliset puitteet: Suomen suurin vientisatama, jo pystyssä oleva teollisuus-infrastruktuuri, tyhjiä tehtaita ja varastohalleja, hyvän hintaista sähköä, loistavat kulku- ja kuljetusyhteydet muualle Suomeen sekä suuri työttömien reservi.

Hyönteisistä saa myös loistavan houkuttimen kasvavalle turismi-sektorille. Risteilyvieraat voisi viedä katsomaan kasvatusoperaatiota, tai vaikka viihdyttää heitä heinäsirkkojen sirityksen säestämällä esityksellä. Täällä voisi olla herkullisia ja eksoottisia ruokia tarjoilevia ravintoloita sekä hyönteisiin erikoistuvia ihastuttavia kivijalka-putiikkeja. Tulevaisuus on avoin.

Tämän kehityksen ensiaskeleet on jo otettu. Kasvatusoperaatiolle on varattu tontti Ristinkalliolta, yhteistyösopimuksia suunnitellaan parhaillaan, ja teknologia sekä tekijätkin näillä näkymin tulevat olemaan Kymenlaaksolaisia. Edistymme hyvää tahtia. Tämä on paikallisuutta parhaimmillaan!

Tule mukaan rakentamaan valoisaa ja rikasta uutta tulevaisuutta Kotkalle!